Pravila privatnosti | Kolačići | O nama

 
Zadnju put ažurirano 24. rujna 2022.

Ove internetske stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi obrt Hermanos, vl. Dario Redkin (u daljnjem tekstu mapsmore.com, web shop, trgovina, Obrt, Hermanos, prodavatelj) te služe kao elektroničko prodajno mjesto – internetska trgovina.

Uvjeti poslovanja internetske trgovine (www.mapsmore.com) sastavljeni su u skladu sa aktualnim Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP) i Zakonom o obveznim odnosima (ZOO).

Molimo vas da pažljivo pročitate sve niže navedene uvjete kupnje i poslovanja. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje ovih uvjeta kupnje.

PRODAVATELJ


KUPAC

Kupac je svaka pravna i fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u internetskoj trgovini (www.mapsmore.com).

PREDUGOVORNE OBAVIJESTI

Sukladno članku 57. Zakona o zaštiti potrošača, Prodavatelj mora Kupca na jasan i razumljiv način obavijestiti o:

1. Glavnim obilježjima robe ili usluge, u mjeri u kojoj je to prikladno s obzirom na robu ili uslugu te medij koji se koristi za prijenos obavijesti.

2. Svojem nazivu i sjedištu, telefonskom broju te, ako postoji, adresi elektroničke pošte.

3. Ako je primjenjivo, nazivu i sjedištu trgovca u čije ime i/ili za čiji račun nastupa.

4. Zemljopisnoj adresi mjesta svojeg poslovanja, odnosno zemljopisnoj adresi mjesta poslovanja trgovca u čije ime i/ili za čiji račun on nastupa, a na koju potrošač može nasloviti svoje pritužbe, ako je to mjesto različito od sjedišta iz točke 2. ovoga članka.

5. Maloprodajnoj cijeni robe ili usluge, a ako priroda robe ili usluge ne omogućava da cijena bude izračunata unaprijed, o načinu izračuna cijene te, ako je primjenjivo, ostalim troškovima prijevoza, dostave ili poštanskih usluga, odnosno o tome da ti troškovi mogu biti naplaćeni, ako ne mogu biti razumno izračunati unaprijed.

6. Troškovima uporabe sredstava daljinske komunikacije u svrhu sklapanja ugovora, ako se ti troškovi ne zaračunavaju po osnovnoj tarifi.

7. Uvjetima plaćanja, uvjetima isporuke robe ili pružanja usluge, vremenu isporuke robe ili pružanja usluge te, ako postoji, načinu rješavanja potrošačkih pritužbi od strane trgovca.

8. Uvjetima, rokovima i postupku izvršavanja prava na jednostrani raskid ugovora kao i o obrascu za jednostrani raskid ugovora sukladno članku 74. stavku 1. ovoga Zakona, u slučajevima u kojima to pravo postoji.

9. Tome da je potrošač dužan snositi troškove vraćanja robe u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ovoga Zakona, odnosno, o troškovima vraćanja robe, u slučaju da kod ugovora sklopljenih na daljinu roba zbog svoje prirode ne može biti vraćena poštom na uobičajen način.

10. Tome da će, u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ovoga Zakona nakon što je postavio zahtjev u skladu s člankom 64. ili člankom 70. ovoga Zakona, potrošač biti dužan platiti trgovcu razumni dio cijene sukladno članku 77. stavku 7. ovoga Zakona.

11. Tome da se potrošač ne može koristiti pravom na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ovoga Zakona, u slučajevima u kojima je temeljem članka 79. ovoga Zakona, to pravo isključeno, odnosno o pretpostavkama pod kojima potrošač gubi pravo na jednostrani raskid ugovora.

12. Postojanju odgovornosti za materijalne nedostatke.

13. Uslugama ili pomoći koji se potrošaču nude nakon prodaje te uvjetima korištenja tih usluga ili pomoći, ako ih trgovac pruža, kao i o eventualnim jamstvima koja su izdana uz robu ili uslugu.

14. Postojanju odgovarajućih pravila postupanja trgovca, kako su definirani člankom 5. točkom 18. ovoga Zakona

trajanju ugovora, ako je ugovor sklopljen na određeno vrijeme, odnosno uvjetima otkaza ili raskida ugovora koji je sklopljen na neodređeno vrijeme, odnosno koji se automatski produžuje.

15. Minimalnom roku u kojem je potrošač vezan ugovorom, ako postoji.

16. Pologu ili drugom financijskom osiguranju koje je potrošač na zahtjev trgovca dužan platiti ili pribaviti, kao i o uvjetima plaćanja toga pologa, odnosno uvjetima pribavljanja drugog financijskog osiguranja.

17. Funkcionalnosti digitalnog sadržaja, uključujući potrebnim mjerama tehničke zaštite tih sadržaja.

18. Interoperabilnosti digitalnog sadržaja s računalnom ili programskom opremom za koju trgovac zna ili bi morao znati.

19. Mehanizmima izvan sudskog rješavanja sporova, odnosno o sustavima za obeštećenje, te načinu kako ih potrošač može koristiti.

20. Sve naprijed navedene obavijesti, tj. one koje su sukladno Zakonu o zaštiti potrošača neophodne, nalaze se u ovim tekstu na internetskoj stranici (www.mapsmore.com/hr).


RAČUN / POTVRDA O SKLOPLJENOM UGOVORU

Račun koji će kupac primiti zajedno s naručenom robom predstavlja potvrdu o sklopljenom ugovoru te sadrži sve potrebne podatke iz članka 57. ZZP.

PRAVILA POSTUPANJA TRGOVACA

Ovi uvjeti kupnje predstavljaju pravila postupanja po kojima se trgovac obvezuje postupati u svojoj poslovnoj praksi.

CIJENE

Cijene su izražene u eurima i kunama. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

NARUDŽBE

Naručivanje robe putem internetske trgovine moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Naručiti možete kao registrirani i kao neregistrirani korisnik.

Svi proizvodi navedeni na internetskoj trgovini (www.mapsmore.com) nalaze se digitalno te su raspoloživi za narudžbu u ograničenim količinama. Ako određeni proizvod u trenutku narudžbe nije raspoloživ, kupac će biti obaviješten te će mu biti ponuđen najsličniji zamjenski proizvod ili povrat novaca.

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i narudžbe.

AKCIJSKA PRODAJA I KODOVI ZA POPUST

Mapsmore.com će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, Mapsmore.com neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.


IZJAVA O SIGURNOSTI

Paypal

Koristimo PayPal kao jedan od naših odabranih pružatelja usluga platnog prometa na našoj web stranici. Ako odlučite kupiti proizvod od nas i odaberete način plaćanja PayPal, od nas će se tražiti da podijelimo vaše podatke s PayPal-om. Više o pravilima privatnosti servisa PayPal možete pročitati na linku: Paypal Privacy Policy.

Stripe

Pri plaćanju na našoj web stranici koristite Stripe – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. Stripe osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka od trenutka kada ih upišete u Stripe platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima Stripe sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima. Više o pravilima privatnosti servisa Stripemožete pročitati na linku: Stripe Privacy Policy.

Woocommerce

Mapsmore.com web trgovina koristi WooCommerce kao platformu za e-trgovinu na mreži koja nam omogućuje prodaju naših proizvoda. Vaši se podaci pohranjuju putem skladištenja podataka tvrtke WooCommerce, baza podataka i opće aplikacije WooCommerce. Vaši se podaci pohranjuju na sigurnom poslužitelju sa zaštitom.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača (“Narodne novine” broj 41/14), članak 11., Mapsmore.com ne ustupa osobne podatke kupaca trećoj osobi bez prethodnog izričitog i pisanog odobrenja kupca te prikuplja isključivo osnovne podatke o kupcima/korisnicima.

Obvezujemo se primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija. U procesu realizacije kupovine koristit ćemo samo informacije koje su nužne.

Redovito se kupcima daje mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o kupcima strogo čuvaju i dostupni su isključivo djelatnicima kojima su navedeni podaci nužni u poslovanju te neće biti prodani, iznijeti ili dati trećoj strani. Svi djelatnici odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

PRIMJENA KOLAČIĆA

Na Mapsmore.com internetskoj stranici (www.mapsmore.com) koriste se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika/posjetitelja smješta web poslužitelj kojim se posjetitelj koristi. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita internetske stranice koje je posjetio, koje potom šalju podatke pregledniku koji zatim izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj web stranica (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega te se tako korisnicima pruža više online mogućnosti i bolji korisnički doživljaj.

Bitno je naglasiti da Mapsmore.com internetska stranica ne može pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika ili dobiti pristup informacijama koje korisnik ranije nije dao. Ne sadrži kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo.

Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku. Internetska stranica www.mapsmore.com služi se Google Analytics statistikom. Podatke o tome kako se korisnici koriste internetskom stranicom Mapsmore.com povremeno može prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnim Google Analytics.

Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristi se alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje se mogu upotrebljavati podaci iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na Googleovoj internetskoj stranici: Google Analytics Terms

Ako niste suglasni upotrebom kolačića, možete ih lako izbrisati (ili spriječiti) na računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki Vašeg preglednika.

Kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe našeg web mjesta i njegovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki ove stranice ili prouzročiti njezin drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Upotrebom ove internetske stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i upotrebe podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.


OPĆI UVJETI DOSTAVE I PREUZIMANJA

Sve narudžbe šaljemo automatski nakon vidljive uplate na računu. Svaki kupac će primiti link preko kojega može pristupiti kupljenom digitalnom sadržaju.


UVJETI POVRATA, REKLAMACIJA I ZAMJENA

Povrati i zamjene moraju biti unaprijed dogovoreni. Ukoliko želite povrat sredstava, uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa te broj računa (IBAN) na koji će se izvršiti povrat sredstava. Povrat sredstava će biti izvršen sukladno zakonskom roku od 14 dana (ZZP), tj. nakon što zaprimimo proizvod na skladište


OŠTEĆENJA U DOSTAVI, KRIVI PROIZVODI, NEISPRAVNI PROIZVODI

U slučaju krivo isporučene robe ili je proizvod koji ste dobili neispravan, molimo vas da nam se javite (elektronskom poštom) u roku od dva radna dana od primitka pošiljke. Sve reklamacije riješiti ćemo u najkraćem mogućem roku. U ovim slučajevima Mapsmore.com pokriva sve troškove zamjene proizvoda.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA (IZVOD IZ ZZP-A, ČLANAK 72.)

(1) Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.

(2) U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

(3) Ako je jednom narudžbom potrošač naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

(4) Ako je ugovorena redovita isporuka robe kroz određeni period, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed prvi komad ili prva pošiljka robe.

(5) U slučaju sklapanja ugovora o uslugama, ugovora o isporuci vode, plina ili električne energije koji se prodaju u neograničenom obujmu ili neograničenoj količini te isporuci toplinske energije, kao i u slučaju sklapanja ugovora kojemu je predmet digitalni sadržaj koji nije isporučen na tjelesnom mediju, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana sklapanja ugovora.

Upute za jednostrani raskid ugovor

– Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

– Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona i adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

– Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

– Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

– Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

– Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako ste prije isteka naprijed navedenog roka poslali robu na našu adresu.

– Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Obveze potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora (izvod iz ZZP-a, članak 77.)

(1) Osim ako je trgovac ponudio da robu koju potrošač vraća sam preuzme, potrošač mora izvršiti povrat robe bez odgađanja a najkasnije u roku od 14 dana od kada je, sukladno članku 74. ovoga Zakona, obavijestio trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor.

(2) Smatra se da je potrošač izvršio svoju obvezu iz stavka 1. ovoga članka na vrijeme ako prije isteka roka iz stavka 1. ovoga članka pošalje robu ili je preda trgovcu, odnosno osobi koju je trgovac ovlastio da primi robu.

(3) Potrošač mora snositi samo izravne troškove povrata robe, osim ako je trgovac pristao snositi te troškove ili ako je trgovac propustio obavijestiti potrošača o tome da je dužan snositi te troškove.

(4) Ako je, kod ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija, roba u trenutku sklapanja ugovora bila dostavljena potrošaču u njegov dom, trgovac mora preuzeti robu na svoj trošak ako robu, zbog njezine prirode, nije moguće vratiti na uobičajeni način poštom.

(5) Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

(6) Iznimno od stavka 5. ovoga članka, ako trgovac nije obavijestio potrošača o njegovu pravu na jednostrani raskid ugovora u skladu s člankom 57. točkom 8. ovoga Zakona, potrošač ne odgovara za umanjenje vrijednosti robe, bez obzira na uzrok umanjenja vrijednosti robe.

(7) Ako jednostrano raskine ugovor nakon što je sukladno člancima 64. i 70. ovoga Zakona izričito zahtijevao da pružanje usluge ili ispunjenje ugovora o isporuci vode, plina, električne energije koji se prodaju u neograničenom obujmu ili neograničenoj količini te isporuci toplinske energije započne prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora, potrošač je dužan platiti trgovcu dio ugovorene cijene koji je razmjeran onome što je trgovac ispunio potrošaču do trenutka kada ga je potrošač obavijestio o tome da koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, s tim da se proporcionalni iznos cijene koji je potrošač dužan platiti izračunava na temelju ukupne ugovorene cijene, a ako je ta cijena neumjerena, na temelju tržišne vrijednosti onoga što je trgovac ispunio potrošaču.

(8) Ako jednostrano raskine ugovor o uslugama ili ugovor o isporuci vode, plina ili električne energije koji se prodaju u neograničenom obujmu ili neograničenoj količini te isporuci toplinske energije, potrošač neće biti obvezan platiti dio cijene razmjeran onom što je trgovac ispunio potrošaču za vrijeme trajanja roka za jednostrani raskid ugovora, ako trgovac potrošaču nije dostavio obavijesti predviđene odredbama članka 57. stavka 1. točaka 8. i 10. ovoga Zakona, odnosno ako potrošač nije sukladno člancima 64. ili 70. ovoga Zakona izričito zahtijevao da pružanje usluge započne prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora.

(9) Ako jednostrano raskine ugovor koji za predmet ima digitalni sadržaj koji nije isporučen na tjelesnom mediju, potrošač neće biti u obvezi platiti dio cijene ili troškova razmjernih onome što je trgovac ispunio potrošaču za vrijeme trajanja roka za jednostrani raskid ugovora, ako nije dao svoj izričit pristanak na to da ispunjenje ugovora započne prije isteka roka od 14 dana iz članka 72. ovoga Zakona, ako nije potvrdio da je upoznat s činjenicom da davanjem takvog pristanka gubi pravo na jednostrani raskid ugovora ili ako je trgovac propustio obavijestiti ga sukladno člancima 63. ili 69. ovoga Zakona.

ISKLJUČENJE PRAVA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA (IZVOD IZ ZZP-A, ČLANAK 79.)

Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako je:

– Ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena.

– Predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču

– Predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe

– Predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Mapsmore.com odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.

IZVANSUDSKO RJEŠAVANJA POTROŠAČKIH SPOROVA

U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.


PODNOŠENJE PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku (poštom) na adresu navedenu na početku ove stranice  Odgovor na vaš prigovor vratit ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora. Molimo vas da u prigovoru navedete svoje podatke: ime i prezime, adresa za dostavu odgovora.

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova, omogućena je “Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova” (Platforma za ODR) na sljedećem linku: http://ec.europa.eu/odr


INFORMACIJE NA MAPSMORE.COM INTERNETSKOJ STRANICI

Mapsmore.com ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama internetske trgovine ažurnim i točnim, međutim, ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. Mapsmore.com se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju.

UPOTREBA I KORIŠTENJE MAPSMORE.COM INTERNETSKE TRGOVINE

Mapsmore.com internetska stranica u vlasništvu je obrta HERMANOS i upotreba iste se ne naplaćuje, dok se za sam pristup internetu i korištenju daljinskog prijenosa podataka te naknadi za pružanje takve usluge obratite svojem operateru.

DOSTUPNOST MAPSMORE.COM INTERNETSKE TRGOVINE

Iako vam Mapsmore.com nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, ne može garantirati da će usluge na mapsmore.com odgovarati vašim potrebama. Mapsmore.com također ne može garantirati da će usluga biti bez pogrešaka. Ako dođe do pogreške, molimo vas da je prijavite putem kontakt forme kako bismo je otklonili na najbrži mogući način. Pristup internetskoj trgovini (www. mapsmore.com) ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja.

IZJAVA O OGRANIČENJU ODGOVORNOSTI

Obrt HERMANOS ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

Ulaskom na ovu internetsku stranicu oslobađa se i odriješuje pružatelj usluga/vlasnik i tvorac ove internetske stranice, obrt za izradu i trgovinu, Obrt HERMANOS svake odgovornosti koja bi mogla nastati nepravilnim korištenjem proizvoda s ove internetske stranice. Svi proizvodi koji su u prodaji s ove internetske stranice smatraju se originalnim proizvodima te se isporučitelj i vlasnik ove web stranice, Obrt HERMANOS ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu povredu ili ozljedu nastalu korištenjem proizvoda kupljenih putem ove web stranice.

Svi sadržaji na ovoj internetskoj stranici su informativnog ili edukativnog karaktera. Svi proizvodi dostupni putem ove web stranice ostaju u vlasništvu isporučitelja, vlasnika ove web stranice Obrt HERMANOS, do trenutka potpune isplate kupoprodajne cijene. Krajnji korisnik se izričito slaže da je korištenje internetske stranice (www.mapsmore.com) isključivo na odgovornost Krajnjeg korisnika tako da Obrt HERMANOS ne jamči (i) za posljedice koje mogu nastati upotrebom ove internetske stranice. OBRT HERMANOS zadržava pravo uskrate usluge ili poništenja narudžbe po vlastitom diskrecionom pravu, bez ograničenja i navođenja razloga.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje u Mapsmore.com internetskoj trgovini moguće je na sljedeće načine:
PayPal – online
Kreditne kartice

PRAVILA O KOLAČIĆIMA

1. Uvod

Web shop mapsmore.com koristi kolačiće i druge povezane tehnologije (radi praktičnosti sve tehnologije se nazivaju “kolačići”). Kolačiće također postavljaju treće strane koje smo angažirali. U dokumentu ispod vas obavještavamo o korištenju kolačića na našoj web stranici.

2. Što su kolačići?

Kolačić je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno sa stranicama ove web stranice i pohranjuje vaš preglednik na tvrdi disk vašeg računala ili drugog uređaja. Podaci pohranjeni u njemu mogu se vratiti na naše poslužitelje ili na poslužitelje relevantnih trećih strana tijekom sljedećeg posjeta.

3. Što su skripte?

Skripta je dio programskog koda koji se koristi kako bi naša web stranica funkcionirala ispravno i interaktivno. Ovaj kod se izvršava na našem poslužitelju ili na vašem uređaju.

4. Što je web beacon?

Web beacon (ili oznaka piksela) je mali, nevidljivi dio teksta ili slike na web stranici koji se koristi za praćenje prometa na web stranici. Kako bismo to učinili, različiti podaci o vama pohranjuju se pomoću web beacona.

5. Kolačići

5.1 Tehnički ili funkcionalni kolačići

Neki kolačići osiguravaju da određeni dijelovi web stranice rade ispravno i da vaše korisničke postavke ostanu poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo vam posjet našoj web stranici. Na ovaj način ne morate opetovano unositi iste podatke prilikom posjete našoj web stranici i, primjerice, artikli ostaju u vašoj košarici za kupnju sve dok ne platite. Ove kolačiće možemo postaviti bez vašeg pristanka.

5.2 Statistički kolačići

Koristimo statističke kolačiće kako bismo optimizirali iskustvo web stranice za naše korisnike. Pomoću ovih statističkih kolačića dobivamo uvide u korištenje naše web stranice. Tražimo vaše dopuštenje za postavljanje statističkih kolačića.

5.3 Marketinški/praćeni kolačići

Kolačići za marketing/praćenje su kolačići ili bilo koji drugi oblik lokalne pohrane, koji se koriste za izradu korisničkih profila za prikaz oglašavanja ili za praćenje korisnika na ovoj web stranici ili na više web stranica u slične marketinške svrhe.

5.4 Društveni mediji

Na našoj web stranici uključili smo sadržaje s Facebooka, Twittera, LinkedIna, WhatsAppa, Instagrama i Pinteresta za promicanje web stranica (npr. “like”, “pin”) ili dijeljenje (npr. “tweet”) na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp, Instagram i Pinterest. Ovaj sadržaj je ugrađen s kodom izvedenim s Facebooka, Twittera, LinkedIna, WhatsAppa, Instagrama i Pinteresta i postavlja kolačiće. Ovaj sadržaj može pohranjivati ​​i obrađivati ​​određene podatke za prilagođeno oglašavanje.

Pročitajte izjavu o privatnosti ovih društvenih mreža (koja se može redovito mijenjati) kako biste pročitali što rade s vašim (osobnim) podacima koje obrađuju pomoću ovih kolačića. Podaci koji se dohvaćaju anonimizirani su koliko god je to moguće. Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp, Instagram i Pinterest nalaze se u Sjedinjenim Državama.

6. Postavljeni kolačići

PHP – Funkcionalan

WooCommerce – funkcionalan

Polylang – Funkcionalan

Google karte – marketing/praćenje

YouTube – marketing/praćenje, funkcionalan

PayPal – funkcionalan

ShareThis – Marketing/praćenje

Facebook – marketing/praćenje, funkcionalno

Twitter – funkcionalan, marketing/praćenje

LinkedIn – marketing/praćenje, funkcionalno

Instagram – marketing/praćenje

7. Pristanak

Kada prvi put posjetite našu web stranicu, prikazat ćemo vam skočni prozor s objašnjenjem o kolačićima. Čim kliknete na “Prihvaćam”, pristajete na korištenje kategorija kolačića i dodataka koje ste odabrali u skočnom prozoru, kao što je opisano u ovim Pravilima o kolačićima. Možete onemogućiti korištenje kolačića putem vašeg preglednika, ali imajte na umu da naša web stranica možda više neće ispravno raditi.

8. Omogućavanje/onemogućavanje i brisanje kolačića

Možete koristiti svoj internet preglednik za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Također možete odrediti da se određeni kolačići ne smiju postavljati. Druga mogućnost je da promijenite postavke svog internetskog preglednika tako da dobijete poruku svaki put kada postavite kolačić. Za više informacija o ovim opcijama, pogledajte upute u odjeljku za pomoć vašeg preglednika.

Imajte na umu da naša web stranica možda neće ispravno raditi ako su svi kolačići onemogućeni. Ako izbrišete kolačiće u svom pregledniku, oni će se ponovno postaviti nakon vašeg pristanka kada ponovno posjetite naše web stranice.

9. Vaša prava u vezi s osobnim podacima

Imate sljedeća prava u pogledu Vaših osobnih podataka:

Imate pravo znati zašto su vaši osobni podaci potrebni, što će se s njima dogoditi i koliko će dugo biti zadržani.

Pravo pristupa: Imate pravo pristupa svojim osobnim podacima koji su nam poznati.

Pravo na ispravak: imate pravo dopuniti, ispraviti, izbrisati ili blokirati svoje osobne podatke kad god to želite.

Ako nam date privolu za obradu Vaših podataka, imate pravo opozvati tu privolu i tražiti brisanje Vaših osobnih podataka.

Pravo na prijenos vaših podataka:

imate pravo od voditelja obrade zatražiti sve svoje osobne podatke i u cijelosti ih prenijeti drugom voditelju obrade.

Pravo na prigovor: možete se usprotiviti obradi vaših podataka. Pridržavamo se toga, osim ako ne postoje opravdani razlozi za obradu.

Za ostvarivanje ovih prava, molimo kontaktirajte nas. Molimo pogledajte podatke za kontakt na dnu ovih Pravila o kolačićima. Ako imate pritužbu na način na koji postupamo s vašim podacima, željeli bismo čuti vaše mišljenje, ali također imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu (Tijelo za zaštitu podataka).

10. Podaci za kontakt

Za pitanja i/ili komentare o našoj Politici kolačića i ovoj izjavi upotrijebite naš obrazac Kontaktirajte nas.